torsdag 13 maj 2010

Hyvä olo, parempi mieli

Siirretty tänne blogista zone-reflex.blogspot.fi kirj 28.2.2010.
Perjantaina 12.3.2010 vietettiin uuden Kauhajoen Kauneus- ja Terveystalon avajaisia, jossa esiteltiin talon yhdeksän eri yrityksen toimintaa. Hoitokeskus on paikka, jossa on monipuolisia palveluja saman katon alla.

Kauhajoen Kauneus- ja Terveystalon yrittäjät ovat hyvin innoissaan uuden hoitokeskuksen avaamisesta.

Hoitokeskuksen ideana on, että asiakas voi yhdellä käynnillä käydä monissa erilaisissa palveluissa. Esimerkiksi parturissa, lääkärissä ja nikamakäsittelyssä.

Sirpa Jaakkola on toiminut yrittäjänä Kauhajoella jo 28 vuoden ajan. Hänelle on myönnetty Suomen Yrittäjien hopeinen ja kultainen ansiomerkki. Hänellä on paljon kokemusta ja lukuisia erilaisia koulutuksia sekä kursseja takanaan. Hän on toiminut ICS-hoitokoulutusten vetäjänä. Hänellä on pätevyys muun muassa intialaiseen päähierontaan, aromaterapiaan ja vauvahierontaan sekä koko-, puoli- ja osahierontoihin. Hän on saanut myös virallisen hierojakoulutuksen. Häneltä saa siis melkeinpä minkälaista nikamiin ja hierontaan liittyvää palvelua.
Tällä hetkellä Jaakkola opiskelee oululaisessa Water Koulutuskeskuksessa luontaislääketieteen opettajaksi. Silti lukuisista koulutuksista huolimatta Jaakkola on sitä mieltä, että hierojan ja nikamakäsittelijän taidot ovat peritty lahja, ei opittu taito. Hän toimii myös Keliakialiiton vertaistukihenkilönä.


Hoitokeskuksen tilat sijaitsevat Sirkka-Liisa ja Tuomo Havusen omistamassa kiinteistössä. Keskuksen kokonaispinta-ala on noin 270 neliömetriä ja siinä on yhteensä seitsemän palvelutilaa.
– Tila on todella monipuolinen, ja samoja tiloja pystyy käyttämään moniin eri tarkoituksiin. Tilat ovat tehokkaassa käytössä, koska niissä on toimintaa myös iltaisin, kertoo Sirkka-Liisa Havunen.

Havunen opiskelee parhaillaan palveluliiketoimintaa Turun ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Hänen mukaansa verkostoituminen on nykyään todella tärkeää, se on myös tulevaisuutta. Siitä saa hyötyjä niin asiakas kuin toimijakin.
– Tämä hoitokeskus on malliesimerkki siitä, miten verkostoituminen hyödyttää yrittäjiä. Tässäkin keskuksessa yrittäjät tekevät todella hyvää yhteistyötä keskenään, Sirkka-Liisa ihailee.

Yhdeksän yritystä
Jaakkolan lisäksi hoitokeskuksessa palveluntarjoajina ovat lääkäri Erkki Mäki, kiinalainen lääkäri Fan Lang, kiinalainen erikoissairaanhoitaja Hua Tian (akupunktio), sairaanhoitaja Irene Lehtinen (AMK, psykoterapia), Homeopatiokeskus Arnican homeopaatit Tuija, Oiva ja Ron Kiviharju, vyöhyketerapeutti Ulla Mattfolk, Jalkahoitola Terttu Tusa (perushoitaja, jalkahoidon AT) sekä Hyvän Ilman Kampaamo-Hiussalonki Melody Eija Nevanen (parturi-kampaaja). Lisäksi roosenterapeutti ja kraniosakraaliterapeutti Kirsti Frusti Tervajoelta löytyy täältä muutamana päivänä kuukaudessa. Kaikki toimivat omina yrityksinä.

Jalkahoitola Terttu Tusa tarjoaa jalkahoitoja joka lähtöön. On perusjalkahoitoja, diabeetikon ja reumaatikon hoitoja, sienien käsittelyä, jalkanaamioita ja rentoutushoitoja. Tusa tarjoaa rentouttavat hoidot yleishieronnallisella tasolla myös vyöhyketerapiana rentouttavan musiikin soidessa. Hän antaa myös ohjeita kotiin jalkojen hoitoon ja terveellisten kenkien ostoon. Hoitokeskukseen hän päätyi Jaakkolan puhelinsoiton kautta.
Tusa on ollut perushoitajana Seinäjoen keskussairaalassa. Kolmivuorotyö kävi kuitenkin pidemmän päälle raskaaksi, joten hän opiskeli sittemmin jalkojenhoidon ammattitutkintoa Oulaisissa puolitoista vuotta.

Hänellä on ollut jalkahoitola myös kotona jo neljä vuotta, ja hän on toiminut Ähtärin sairaalassa sairaanhoitajana 11 vuotta.

Hyvän Ilman Kampaamo-Hiussalonki Melodyn Parturi-kampaaja Eija Nevanen tarjoaa täyden kampaamopalvelun. Hän käyttää tuotteita, joiden raaka-aineet on testattu dermatologisesti, ja ovat hajusteettomia, väriaineettomia sekä säilöntäaineettomia. Tällaiset tuotteet mahdollistavat parturi-kampaamopalvelut herkistyneille, allergikoille ja astmaatikoille.
– Olen itsekin herkistynyt kampaamotuotteille, joten uudet tuotteet mahdollistivat minun urani jatkamisen, kertoo Nevanen.
Omien palveluidensa lisäksi paikalla käy sopimuksen mukaan hänen tyttärensä Jessica Rosenberg, joka hoitaa vähän erikoisemmat palvelut, kuten rastojen ja pidennysten laiton, meikkaukset, kampaukset ja maskeeraukset.
Nevasen tiloissa on myös muita partureita vuokratuoleilla.
Parturi-kampaaja Eija Nevanen on toiminut parturialalla jo 25 vuotta. Kauhajoelle hän muutti Isojoelta.

Irene Lehtisen vastaanotolle voi mennä puhumaan kaikista asioista, esimerkiksi avioero- ja kuolemantapauksessa. Hän tarjoaa myös sairaanhoitajapalveluja, kuten verenpaineen ja sokerin mittausta. Lisäksi hän tekee yhteistyötä lääkäri Erkki Mäen kanssa.
Lehtinen pitää vastaanottoa iltaisin ja viikonloppuisin. Hän alkaa pitää myös erilaisia ryhmiä, kuten musiikkiterapiaa ja painonhallintaa.
Lehtinen on ammatiltaan sairaanhoitaja, josta hän erikoistui mielenterveystyöhön vuonna 2004. Tällä hetkellä hän opiskelee Vaasan ylemmässä ammattikorkeakoulussa johtamisen ja yrittämisen linjaa oman yrityksen perustamista ajatellen.
– Näin netissä ilmoituksen tällaisen toiminnan perustamisesta ja otin yhteyttä Jaakkolaan. Se kannatti, ja työtoveritkin ovat todella mukavia, Lehtinen kuvailee.

Talosta löytyy myös vyöhyketerapeutti Ulla Mattfolk. Hän kiinnostui vyöhyketerapiasta noin 10 vuotta sitten, kun hän sai itse siitä avun selkänsä ollessa kroonisesti huonossa kunnossa teini-iästä asti. Hän on opiskellut biologiaa Turun Akatemiassa ja on filosofian maisteri. Hänellä on meneillään väitöskirjan teko hoitoalastaan.
Vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, joka korostaa heijasteiden merkitystä. Kehon elinten, hermoston ja jokaisen elävän solun ja kudoksen välillä on kommunikaatio. Jos se häiriintyy tai tukkeutuu, tukkeuman taakse jäävä ruumiinosa kärsii. Hermot ja sidekudos ovat näin ollen ensisijaisen tärkeitä. Terapia auttaa särkyihin ja jännitystiloihin, vatsahäiriöihin, hermostollisiin häiriöihin sekä moniin muihin vaivoihin. Vyöhyketerapia auttaa myös psyykkisesti, koska keho ja psyyke ovat yhtä.
Uusi suunta on kasvovyöhyketerapia, joka toimii vielä enemmän hermoston kautta kuin muu vyöhyketerapia. Siinä käydään läpi kasvohermojen pisteet ja meridiaanien päätepisteet. Kasvovyöhyketerapia on tehokasta, koska päätepisteet sijaitsevat niin lähellä aivoja. Aivot ovat tärkeä kommunikointikeskus.-ls- Kauhajoen kunnallislehti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar